Μπαχαρικά
Τα μπαχαρικά προσφέρουν ιδιαίτερα μοναδικά αρώματα και εμπλουτίζουν την γεύση των τροφών μας.
Πάπρικα (γλυκιά)
Τσίλι
Το τσίλι θεωρείται ότι καίει θερμίδες, μειώνει πόντους και καταπολεμά την παχυσαρκία. Περιέχει καψανίνη, συστατικό το οποίο ευθύνεται για την διέγερση της κυκλοφορίας του αίματος και την τροποποίηση της θερμοκρασίας.
Μαύρο Πιπέρι
Η κύρια ουσία του, η πιπερίνη, φαίνεται ότι έχει ευεργετική δράση στο πεπτικό μας σύστημα ενώ σύμφωνα με μελέτες, καταπολεμά το πάχος, τον κίνδυνο εμφάνισης πεπτικού έλκους, του καρκίνου του παχέος εντέρου και του προστάτη. Είναι από τα πιο εμπορικά μπαχαρικά του κόσμου και χρησιμοποιείται σε όλα σχεδόν τα φαγητά καθώς επίσης και στην φαρμακολογία και αρωματοποιεία.
Ρίγανη
Είναι πολύτιμη για την αντιμετώπιση προβλημάτων του στομαχιού, έχει αναλγητική δράση σε οξείς ή χρόνιους ρευματισμούς και πόνους δοντιών.
Η ρίγανη είναι το έμβλημα της Ελληνικής κουζίνας και με την πικάντικη γεύση της, παντρεύεται τέλεια με το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και το λεμόνι.
Κύμινο
Το κύμινο περιέχει πολυτιμα αιθέρια έλαια και ανάλογα με την ποικιλία έχει πιο ανοιχτό ή πιο σκούρο καφετί χρώμα. Το άρωμά του είναι δυνατό και πάρα πολύ ιδιαίτερο. Ίσως λίγο βαρύ και η γεύση του είναι επίσης πολύ έντονη και δυνατή.
Σκόνη Μουστάρδας
Η σκόνη μουστάρδας από σπόρους συναπιού, πρέπει όμως να έρθει σε επαφή με το νερό για να απελευθερωθεί η γεύση της.
Για αυτό πρίν χρησιμοποιήθει πρέπει να την ανακατέψουμε με λίγο νερό, γάλα ή ξύδι και αφού αφήσουμε το μείγμα για λίγο να το προσθέσουμε στο φαγητό.
Κουκούτσι Κουκουνάρι
Από τα αρχαία χρόνια χρησιμοποιείται ώς αφροδισιακός και ώς εδώδιμος σπόρος που συχνά προστίθεται σε σαλάτες και σε συνταγές της μεσογειακής κουζίνας.
Αρκετές φορές, καβουρδίζεται πρίν προστεθεί στην συνταγή όπως για παράδειγμα στο σιμιγδαλένιο χαλβά.
Ζητήστε μας να σας προσφέρουμε να δοκιμάσετε.