Τα καρύδια υπηρξαν για πολλά χρόνια μιά παρεξηγημένη κατηγορία τροφίμων λόγω του θερμιδικού τους φορτίου. Τα τελευταία χρόνια όμως πολλές έρευνες έχουν αποδείξει την υψηλή διατροφική τους αξία. Πρόκειται για τροφή πλούσια σε φυτικές ίνες, μέταλλα και  βιταμίνες.

Τα καρύδια αποτελλούν ασπίδα για τις αρτηρίες και την καρδιά. συμβάλλουν στην πρόληψη του καρκίνου και διαβήτη, προστατεύουν απο πέτρα στη χολή και ωφελούν στο χτίσιμο γερών οστών. Πρόσφατες έρευνες έδειξαν οτι τα καρύδια βοηθούν στην πρόληψη της νόσου Αλτσχάιμερ.

Μια χούφτα καρύδια κρύβει έναν πλούτο ωφέλιμων συστατικών περιέχοντας τόση βιταμίνη Ε όση μισό φλυτζάνι ελαιόλαδο. Μην υπολογίζετε λοιπόν τις θερμίδες, απλώς αντικαταστήστε στη διατροφή σας το ζωικό λίπος με… καρύδια!!