Η λέξη φουντούκι έχει Τούρκικη ρίζα και έχει ενσωματωθεί στο Ελληνικό λεξιλόγιο από τον καιρό της τουρκοκρατίας.

Τα φουντούκια που εμπορευόμαστε κατάγονται από την Τουρκία και καλλιεργούνται από μικρούς παραγωγούς. Μετά τη συλλογή τους οι καρποί ξηραίνονται, καθαρίζονται και αποστέλλονται στη μονάδα επεξεργασίας όπου ταξινομούνται, ραγίζονται, αποκελυφώνονται και συσκευάζονται.

Πρόκειται για έναν απο τους πιό θρεπτικούς ξηρούς καρπούς, διότι είναι πλούσιοι σε πρωτεΐνες και ανόργανα στοιχεία. Περιέχουν την υψηλότερη περιεκτικότητα σε Β6, η οποία είναι απαραίτητη για την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος. Είναι κατάλληλα για όσους έχουν δυσπεψία, ωφέλιμα για όσους πάσχουν απο αναιμία ή φυματίωση και χρήσιμα για την υγεία της καρδίας.