Σταφίδα Κορινθιακή
Οι σταφίδες έχουν μεγάλη διατροφική αξία, πολλές ευεργετικές ιδιότητες, ενώ είναι μέτριες σε θερμίδες. Προέρχονται από την αφυδάτωση των σταφυλιών, μια διαδικασία που πραγματοποιείται σε ανοιχτό περιβάλλον, κάτω από τον ήλιο, ή με μηχανική διεργασία ξήρανσης σε φούρνους ή θαλάμους.
Οι κορινθιακή σταφίδα είναι μικρή και γίνεται από ελληνικά μαύρα σταφύλια, χωρίς κουκούτσι. Βοηθούν στην αντιμετώπιση της αναιμίας, μειώνουν την πίεση του αίματος, την κατακράτηση υγρών, καταπολεμούν τα βακτήρια που ευνοούν τερηδόνα και ουλίτιδα. Περιέχουν βιταμίνες C, A, B, σελήνιο, φυλλικό οξύ, σίδηρο, και φυτικές ίνες.
Οι συνιστώμενη ποσότητα κατανάλωσης είναι 2 κουταλιές σούπες ημερησίως που ισοδυναμεί με ένα φρούτο.